Тези празнични сладки са идеални за Деня на любовта.  Може да се приготвят и за рождени дни, сватбени тържества, партита и всякакви радостни събития. Впечатляващи на вид изглеждат трудни, но се приготвят лесно. Приятни както за очите, така и на вкус. Добавката от крема сирене в тестото ги прави пухкави и топящи се в устата.

ПРОДУКТИ (за около 30 броя):

– 240 грама безсолно масло

– 60 грама крема сирене

– 150 грама захар

– 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

– щипка сол

– 55 грама яйчен белтък ( от около 1 и 1/2 яйце)

– 300 грама брашно

допълнително:

– 1 чаена лъжичка червена сладкарска боя

– 3 грама натурално какао

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Маслото и крема сиренето трябва да бъдат със стайна температура

1. В купа сложете маслото, крема сиренето, захарта, солта и ванилията. Разбийте с миксер до гладка смес.

2. Добавете яйчния белтък и продължете разбиването, докато се поеме.

3. Поставете бъркалките за тесто  и на два, три пъти прибавете брашното (брашното може да варира с 20 грама според гъстотата на крема сиренето) . Разбийте за кратко, до еднородност. Сместа трябва да е достатъчно гъста, но да може да се шприцова.

4. Разделете тестото на три части. Към едната част прибавете 1/2 чаена лъжичка червена хранителна боя( за червените розички) и разбъркайте с помощта на шпатула. Към втората част прибавете  пресятото какао и 1/2  чаена лъжичка червена боя (за тъмно червените бисквитки). От третата част пригответе белите бисквити.

5. Всяка част от  тестото сложете в пош с накрайник за розички.  Шприцовайте малки бисквити върху тава с хартия за печене. Оставете  разстояние между тях, имайте предвид, че при печенето увеличават размера си. Поставете тавата с бисквитите в хладилник за 30 минути.

6. Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 170 градуса за 8 – 12 минути. Оставете леко да се охладят в тавата, след което прехвърлете върху решетка до пълно охлаждане.

Съхранявайте в плътно затворени кутии до 2 седмици.

Подредете бисквитите „Сладки Валентинки“ в кутия или буркан. Украсете с красива панделка и ще имате идеален подарък за любими хора!

Всички снимки и текстове са авторски!

5