Само с три основни съставки може да направите вкусни бонбони.Ако харесвате дъвчащи бонбони и искате лесна рецепта, тази е за вас. Приготвят се бързо и стават много симпатични. Може да използвате различни видове шоколад. За част от моите бонбони използвах розов шоколад. Имайте предвид, че натуралният шоколад стяга по – бързо и с него се работи по – лесно. Направете си дъвчащи орехови бонбони и споделете резултата!

ПРОДУКТИ (за 20 броя):

– 1 консерва (397 гр.) подсладено кондензирано мляко

– 100 грама орехови ядки

– 180 грама натурален шоколад

– 20 мл. олио

допълнително:

– 20 орехови четвъртинки

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Запечете орехите на сух тиган, на слаб огън за 5 – 6 минути, като постоянно разбърквате. Махнете от огъня и оставете да се охладят. Смелете ги на средно едри парченца (за да се усещат).

2. В малък огнеупорен съд с дебело дъно сипете кондензираното мляко. Прибавете смлените орехи и бъркайте на среден огън (4 степен от 9) около 8 – 10 минути. Сместа трябва да стане гъста и лепкава. Махнете от огъня, прехвърлете в друг съд и оставете да се охлади за около 30 минути.

3. Взимайте по малко от сместа и оформете продълговати бонбони. Подредете ги върху хартия за печене и оставете в хладилник за около 2 часа.

4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Махнете от огъня и прибавете олиото. Разбъркайте добре.

5. Всеки бонбон внимателно набодете с дървено шишче и потопете от всички страни в шоколада. Подредете върху хартия и отстранете шишчето. Украсете с четвърт орехова ядка и приберете в хладилник, за да стегне шоколада.

Готовите бонбони съхранявайте в хладилник за около седмица.

Дъвчащите орехови бонбони са с богат, сладък вкус и изглеждат празнично. Изчезват бързо след като се поднесат.

Всички снимки и текстове са авторски!

 

 

 

3