Тези кокосови бонбони са изключително лесни и бързи за приготвяне и имат много приятен  вкус .Може да включите и децата в направата им , те ще са много доволни от резултата . Ако са по – малки на възраст трябва да им помогнете със затоплянето на млякото и меда . Изберете заедно с децата пълнежа , моето предложение е за фурми , банани или ядки .

IMG_1413

     ПРОДУКТИ : ( за 20 броя )

 

– 220 мл. подсладено кондензирано мляко

– 1 супена лъжица мед

– 140 грама кокосови стърготини и още 40 грама за овалване

– 30 грама краве масло

– 5 -6 фурми без костилки

IMG_1410

     ПРИГОТВЯНЕ :

Изсипете в малка тенджера или касерола кондензираното мляко и меда . Загрейте сместа при постоянно разбъркване до стопяването на меда . Отстранете от огъня и оставете леко да се охлади . Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте добре . След това прибавете разтопеното и леко охладено масло . Отново разбъркайте до еднородност . Късайте с ръце от получената смес , оформете малки и плоски кръгчета .

IMG_1414

И следва най – забавното – в центъра на всяко кръгче сложете малко парченце фурма и направете топче . Оваляйте готовите топчета в останалите кокосови стърготини .

За добрия резултат е много важно да са пресни кокосовите стърготини .Ако сместа е много суха добавете малко масло , а ако се получи по – течна коригирайте с още малко кокосови стърготини .

IMG_1406

Бонбоните са идеален подарък за деня на влюбените , както и за всички други празници !

 

Моля , при използването на рецептата в медийното пространство давайте линк към рецептата в блога !

13