Всяка Коледа приготвям тези сладки снежни топки.  Те са хрупкави, орехови и дълготрайни. На кулинарите са познати като “ руски чаени“ сладки и още като „мексикански сватбени“. По вкус и вид се доближават до арменските сладки. Приготвят се лесно и се съхраняват до 1 месец в затворена кутия. Много са вкусни и всеки ден стават все по – вкусни. Опитайте ги!

ПРОДУКТИ ( за около 30 броя по 15 грама ):

– 110 грама краве масло

– 30 грама кристална захар

– 5 грама ванилова есенция

– щипка сол

– 150 грама брашно

– 120 грама орехи

– пудра захар, за овалване – около 100 грама

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Запечете орехите на сух тиган за няколко минути при постоянно разбъркване. Смелете ги на ситно.

В купа разбийте добре с миксер мекото масло със захарта. Прибавете солта и ваниловата есенция. Постепенно добавете брашното, като продължавате да разбивате с миксер на ниска скорост. Прибавете ядките и смесете с дървена лъжица. Оформете на топка, опаковайте в свежо фолио и приберете в хладилник за половин час.

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте две тави с хартия за печене.

Късайте от сместа и оформяйте топчета с големина на малък орех. Поставете ги върху хартията за печене. Печете около 12 до 15 минути. Веднага след като ги извадите  са чупливи, затова ги оставете за 2 – 3 минути леко да се охладят. Оваляйте сладките в пудра захар. След като изстинат напълно отново оваляйте обилно в пудра захар. Подредете в красив поднос.

Ако не ги поднасяте веднага, съхранявайте в затворена кутия.

Тези Коледни снежни сладки ще ви станат любими!

                             ЩАСТЛИВА КОЛЕДА!

20