Ако обичате вафли, тук ще научите как да си приготвите у дома.  Домашните вафлички са по – пресни, по – вкусни, с пълнеж от вашите предпочитания. И освен това са повод за гордост, защото са сътворени от вашите ръце. Приготвянето на тези вафли е лесно, за не повече от 20 минути и с не много продукти. Единствено може да ви затрудни намирането на вафлени кори. Със сигурност ще ги откриете в магазини Берьозка и Микс Маркт.

ПРОДУКТИ:

– 2 броя вафлени кори

– 230 грама карамелизирано  кондензирано подсладено мляко

– 150 грама краве масло

– 150 грама бисквити

– 30 грама маково семе

– 100 грама лешници

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Запечете лешниците на сух тиган при често разбъркване за около 6 – 7 минути. Махнете ги от огъня и оставете да се охладят.

2. Начупете бисквитите на малки парченца.

 3. В купа сложете карамелизираното кондензирано мляко, прибавете мекото масло и разбийте с миксер до хомогенност.

4. Добавете в купата бисквитите, мака и лешниците. Разбъркайте добре.

5. Върху подходяща чиния сложете едната вафлена кора и внимателно стегнете с ринг. Прехвърлете карамелената смес върху кората и много добре загладете с обратната страна на лъжица. Важно е пълнежа да е плътно разпределен, за да не се образуват въздушни джобове. Поставете втората вафлена кора и леко притиснете по цялата повърхност. Отгоре сложете хартия за печене и тежък предмет, за да прилепнат корите добре към пълнежа. Прехвърлете в хладилник за една нощ.

6. Освободете от ринга и с остър нож нарежете на парчета с форма и големина по желание.

Препоръки: Може да използвате квадратни, правоъгълни или кръгли вафлени кори. Бисквитите не трябва да са тънки, добър вариант са: обикновени, бисквити „Закуска“ или бисквити Bevita Keks. Ядките могат да бъдат според вашите предпочитания – орехи, фъстъци, шамфъстък, кашу…Вместо кръгъл или квадратен ринг може да използвате тавичка, вафлените кори и тавичката трябва да са с еднакъв размер.

Пригответе тези лесни карамелени вафлички и зарадвайте вашите близки, приятели и колеги!

Всички снимки и текстове са авторски! При използването на рецептата и споделянето ѝ в медийното пространство, моля посочвайте линк към рецептата в блога!

 

 

 

2