Тези фъстъчено-шоколадови изкушения се правят за не повече от 30 минути. Без печене и без приготвяне на специални кремове, но  със забележителен вкус. Само с четири съставки (бисквити, краве и фъстъчено масло и шоколад), те ще ви станат фаворит за лятото.

рецептата е адаптирана от „Home cooking adventure“

ПРОДУКТИ (за форма 20 х 20 см.) – за 9 броя:

за бисквитения слой:

– 200 грама бисквити

– 70 грама краве масло

– 80 грама фъстъчено масло

за шоколадово – фъстъчения слой:

– 200 грама натурален шоколад (60 – 70 % какао)

– 60 грама кремообразно фъстъчено масло

* Забележка: Може да използвате бели бисквити по ваш избор. Аз съм използвала “ До кави“ на „Roshen“.

Фъстъченото масло в бисквитения слой може да е с парченца фъстъци или кремообразно, но за горния слой е задължително да е кремообразно.

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Смелете бисквитите до ситни трохи.

2. Прибавете разтопеното и леко охладено краве масло и фъстъченото масло и разбъркайте добре, докато цялата смес се овлажни равномерно.

3. В квадратна форма сложете хартия за печене, така че да излиза извън формата (за по – лесно изваждане).

4. Прехвърлете бисквитената смес и загладете с обратната страна на лъжица. Сложете формата в хладилника.

5. Начупете шоколада и сложете в купа на водна баня. Добавете половината от фъстъченото масло (30 грама – 2 супени лъжици) и заедно разтопете до гладка смес.

6. Махнете от огъня и на мястото на купата с шоколада, сложете съд с останалите 30 грама фъстъчено масло. Разбъркайте за кратко, докато стане гладко и по – течно.

7. Извадете формата от хладилника и залейте с шоколадово – фъстъчената смес. С лъжица насипете на няколко место от фъстъченото масло. С помощта на нож направете леки въртеливи движения за мраморен ефект.

8. Върнете в хладилник за 2 часа. Може да  съхранявате барчетата в хладилник за 1 седмица, а във фризер за 1 месец. Преди да нарежете десерта на парчета, оставете на стайна температура за 10 минути.

Мраморният вид на фъстъчено – шоколадовите барчета привлича погледа, а превъзходната комбинация от фъстъчено масло и шоколад прави този изкусителен десерт още по – специален!

Всички снимки и текстове към тях са авторски!

 

2