Бургерите са все по – популярна храна, особено сред младежите.  Те са запазена марка на заведенията за бързо хранене, но се предлагат и в изискани ресторанти. Домашните бургери са вкусна храна, която се приготвя сравнително лесно. Може да се направят различни варианти с любими продукти. Предлагам ви рецепта за изключително вкусни, богати и засищащи бургери. Може да ги приготвите с бели питки, но ако ги направите с черни ще изненадате всички, които ги опитат, особено тийнейджърите.

ПРОДУКТИ ( за 4 броя ):

– 4 питки за бургери ( черни или бели )

– 300 грама пилешко филе от гърди, без кожа

– 5 яйца ( размер М )

– 30 грама брашно

– 30 грама галета

– 1/2 глава лук

– 1 домат

– 4 листа зелена салата

– 4 броя топено сирене „Чедър“ за сандвичи

– топено сирене за мазане, пикантен сос или майонеза

– около 50 мл. олио

ПРИГОТВЯНЕ:

В малък тиган сипете малко олио и загрейте. Изпържете едно по едно четири яйца. Поставете ги в голяма чиния и покрийте с фолио.

Нарежете месото на 4 тънки, квадратни парчета. Подсушете ги добре, начукайте леко, посолете и поръсете с черен пипер. Разбийте добре едно яйце. В две купички сипете брашното и галетата. Потопете всяко парче пилешко месо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. Загрейте тиган с малко олио и изпържете до златисто месото от двете страни. Извадете и покрийте с фолио.

Нарежете питките на две половини. За кратко затоплете в същия тиган, като ги поставите със срязаната част надолу.

Сглобяване на бургерите – долната част на питката намажете с  топено сирене за мазане, пикантен сос или майонеза. Отгоре поставете лист зелена салата. Следва нарязан на полумесеци лук, кръгче домат.Върху него поставете  парче панирано пилешко месо, отгоре сирене „Чедър“  и изпърженото яйце. Захлупете с горната част на питката. Закрепете бургера с дървено шишче.

Поднесете вашите апетитни черни пилешки бургери с пържени картофки и напитка по желание!

 

Всички снимки и текстове към тях са авторски!

10